Oto Tamircisi Olmanın Artıları ve Eksileri

Oto Tamircisi Olmanın Artıları ve Eksileri

Bir oto tamircisi olmanın çeşitli olumlu ve olumsuz gerçekleri vardır. Bu mesleği sürdürmeye yüzde 100 bağlı olmadan önce hepsine aşina olmanız gerekir. Auto shop kurslarına katılarak ve erken bir mekanik çırak olarak çalışarak, düşünülmüş bir seçim yapmanıza yardımcı olacak çok değerli bilgiler kazanacaksınız. Bu yazıda, bir oto tamircisi olarak çalışmanın bazı önemli avantajlarını ve eksilerini sergilemeyi ve sizi bu konuyu daha ileriye taşımak için doğru yola koymayı amaçlıyoruz.

Artıları:

1. Kendi araçlarınız üzerinde çalışma yapmak.

Bir tamirci olarak kendi kişisel araçlarınız üzerinde çalışabilirsiniz, bu da işi kendiniz yaparak tasarruf edeceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, eski araçları alıp onarabilir ve kar için satabilirsiniz.

2. Kendi dükkanınızı başlatmak için başlamak için harika bir yer.

Temel uzmanlığı elde ettikten sonra kendi dükkanınızı açma fırsatına sahip olacaksınız. Bu sadece teknik beceriler değil, aynı zamanda müşterilerle uğraşırken çok ihtiyaç duyacağınız davranışsal becerileri de gerektirecektir.

3. İstihdam istikrarı.

Artan sayıda kişi yeni araç satın almayı durdurduğundan, eski arabalarının daha fazla onarım ve bakıma ihtiyacı vardır. Bu alana girerek, temel becerilere sahip olmanız koşuluyla her zaman çalışmak için bir yer bekleyebilirsiniz.

Eksileri:

1. Pahalı kaynaklar.

Kariyer için gerekli ekipmanların maliyeti yüksektir. Başlangıçta, ücretlerinizin çoğunluğu araç çeşitliliğinize doğru gidecektir. Büyük bir yatırım ama sonunda kendini amorti edecek.

2. Giriş seviyesi maaş oldukça düşüktür.

Otomotiv onarımı alanına geldiğinizde, gelirinizin çok yüksek olmayacağını göreceksiniz. Bulunduğunuz yere ve geçmiş deneyimlerinize bağlı olarak, kazançlar her kişi için ayrı ayrı değişebilir, ancak saatte 8 ila 15 dolar arasında herhangi bir yerde olma eğilimindedir. Anında yüksek ücretli bir işe ihtiyacınız varsa, bu sizin için kariyer yolu olmayabilir.

3. Uzun saatler ve sürekli eğitim.

Hızlı tempolu mekanik atölyeler genellikle arabalarla doldurulur ve müşteri beklentilerini karşılamak için açık kalır. Geceleri ve hafta sonları çalışacağınızı tahmin edin. Ayrıca, otomobillerdeki tüm değişen teknoloji ile bir tamircinin sürekli olarak kendilerini yeniden eğitmesi gerekecektir. Bir tamirci olarak, sertifikanızı korumak için ASE sınavlarına her 5 yılda bir girmeniz gerekecektir. Bu eğitim paraya mal olur ve tipik kurslar 500 ila 2.500 dolar arasındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir